Dabounce Urban film festival 2018

DA BOUNCE URBAN FILM FESTIVAL

Na vier succesvolle edities vieren we in 2018 het 1e Lustrum. Deze vijfde editie wordt een bijzondere editie, daar zijn we nu hard vooraan het werk met ons fantastische team. In ons allereerste bedrijfsplan staat omschreven dat wij ons naast stand up comedy, muziek en sport ook zouden richten op black film.

Waar het allemaal begon….

In het jaar 2000 was het zover en organiseerdenwij de Nederlandse première van de film BABY BOY met Tyrese, Snoop Dogg en Ving Rames. Het succes was enorm! Waarom? Omdat liefhebbers van black movies sinds jaar en dag warentoegewezen aan bootleg videotapes en dvd’s. Black films werden simpelweg nooit opgenomen in de Nederlandsebioscoop programmering. Nederlandse film distributeurs waren niet bezig met black movies. Volgens hen was er geen markt voor. Om in die tijd black films te vertonen, moesten wij onderhandelen met de Amerikaanse distributeurs. Dat was echt niet gemakkelijk; we moesten ze overtuigen van de markt en vervolgens ook nog een goede financiële deal in de wacht slepen. Als we er dan uit waren, stuurden zij ons van die enorme filmrollen toe zodat we de films door middel van een projector konden vertonen. Je had toen nog geen digitale bestanden.

WIST JE DAT

….slechts 1% van films die jaarlijks in de bioscoop draaien urban gerelateerd is? Dit terwijl er jaarlijks zoveel fantastische black films uitkomen in allerlei genres; dit zijn films die moeten worden gezien! Die verdienen een groot publieken er is een groot publiek dat deze films wil zien, maar er geen toegang toe hebben. Daarom zijn wij gestart met Da Bounce Urban Film Festival in 2014 en na 5 jaar is DBUFF nog steeds een broodnodig festival.

Film is een krachtig medium!

Je kunt hiermee vanuit verrassendeinvalshoeken verhalen te vertellendie het publiek aan het denken zet, entertaint en kennis bijbrengt. Als het gaat om black culture is lm van enorm belang. Herkenning en erkenning zijn hierin key factoren. Gelukkig zijn er steeds meer lmsvan zwarte regisseurs en met eenoverwegend zwarte cast. Buiten het feit dat deze lms er zijn, zijn zeook steeds vaker recordbrekers endus uitermate succesvol. Kijk maar naar het succes van lms als Black Panther, Moonlight, Girls Trip en Straight Outta Compton. De laatste 2 gingen overigens bij Da Bounce in première.

Nederlandse bodem. Deze foto’s plaatsen we in billboards en samen vormen de billboards een route vanvan Pathé Arena naar winkelcentrum de Amsterdamse Poort in Amsterdam Zuidoost. Op de foto’sstaan ook quotes van de acteurs enactrices vermeld over diversiteit. Ditmaakt de exposite niet alleen mooiom te zien, het is ook nog food for thought.

Talent Award

Het DBUFF talent program bied lmmakers van Nederlandse bodem de kans om hun lm in te zenden. De 10 beste ingezonden lms worden ophet festival vertoond en strijden omde DBUFF Talent Award die bestaat uit een bokaal, een stimuleringsprijs van €1000 en de winnende lm wordt vertoond op het Britisch Urban Film Festival, één van de partners van DBUFF.

SUPPORT!!

We merken dat er veel enthousiasme heerst over allerlei zwarte initiatievenzoals AK Magazine, ons lm festival,de verschillende urban marketsdie worden georganiseerd. Dat is mooi, maar niet genoeg! Wij roepen iedereen op om enthousiasme om te zetten in actie en ondersteundeze initiatieven werkelijk! Koop het magazine, bezoek de events! Alleendan blijven dit soort zaken bestaan en we hebben dat nodig!

Dus kom naar Da Bounce Urban Film Festival! Support!

What to do @ DBUFF2018

Op het programma: meer dan 35 black movies in allerlei genres, Talkshows, Casting Masterclass, Award uitreikingen, Talent program, Internationale gasten en Q&A’s. Maar dat is nog lang niet alles; tijdens DBUFF geniet je ook van RnB Karaoke, Film Quiz met fantastische prijzen, DJ’s , Food and Drinks en een smashing Afterparty. Dit jaar geniet je tijdens DBUFF ook van een speciale editie van Da Bounce Comedy Nights! Lekker lachenmet de meest hilarische comediansuit de UK en USA. DBUFF is eenhappening waar je gezellig met je vrienden en familie komt genietenvan al het mooie dat Black Film te bieden heeft. Genieten van heel veel black movies, great food, meepraten tijdens de talks, speel mee met de lm quiz; DBUFF is een event waar je bij moet zijn.


THE OTHER SIDE

Met Roger Guenveur Smith (DOPE) en Cocoa Brown (SINGLE MOMS CLUB)
Wanneer Gem besluit haar vriendin uit te nodigen om bruidsmeisje te zijn op haar huwelijk, had Allen, haar verloofde, geen idee dat hij Kiya zou ontmoeten.
Een wilde, uitgesproken lesbische schrijfster.
Allen en zijn nieuwe huisgast worden geen vrienden, maar eerder rivalen. Allen ontdekt namelijk dat er veel meer aan de hand is dan zijn verloofde in eerste instantie liet blijken..

Review van Da Bounce Urban Film Festival

Op deze film zitten we al een tijdje te wachten! Ruim 2jaar geleden kregen we te horen dat deze uit
zou komen en uiteindelijk heeft de lm dus pas dit jaar haar release gehad. THE OTHER SIDE is een film die een mooie mix tussen drama en comedy laat zien. Dit is een goed voorbeeld van een film die je in Nederland echt niet in de bioscoop zou kunnen zien. En dat is nou juist waarom wij Da Bounce Urban Film Festival organiseren.


CANAL STREET

Met Mekhi Phifer (8 MILE) en Bryshere Gray (EMPIRE)

Canal street is een moderne thriller die het verhaal vertelt van een tiener, Kholi Styles, die zich staande probeert te houden in deze harde wereld. Na demysterieuze dood van een klasgenoot zijn alle ogen op Kholi gericht. Zijn vader, Jackie Styles, een opkomende advocaat uit de sloppenwijken van Chicago, zet alles op alles om zijn zoon voor de rechtbank te verdedigen. Jackie moet opboksen tegen een woedende menigte die niets liever wil dan zijn zoon te laten boeten voor de moord. Jackie ziet het als zijn plicht om te bewijzen dat zijn zoon niet het monster is dat de rest van de wereld doet voorkomen.

Review van Da Bounce Urban Film Festival

Deze film was één van de grote verrassingen op het prestigieuze American Black Film Festival. De film heeft het publiek ontzettend ontroerd en hetzelfde verwachten wij ook bij Da Bounce Urban Film Festival. De film laat vele lagen zien: de eerste ervaring van een jonge zwarte man met etnische profilering. Daarnaast laat de film zien dat zwarte mannen een grotere kans hebben om onterecht te worden veroordeeld voor een misdaad die zij niet op hun geweten hebben. De liefde tussen vader en zoon geeft de film een mooie zachte kant. Dit is echt een must- see film! Het fantastische acteerwerk van Bryshere Y.Gray (EMPIRE) en Mekhi Phifer (8 MILE) alleen al is reden genoeg om deze film te bekijken bij Da Bounce UrbanFilm Festival


LOVED JACK

Met o.a. Mike Epps (SPARKLE)
Maya is een jonge, knappe vrouw met artistieke ambities. Haar vader ziet echter een andere toekomst voor haar: directeur van de “family business”. Door haar onafhankelijkheid een stap verder te brengen, besluit Maya om voor inspiratie naar Afrika te reizen en keert terug met een verloofde.
Daar had haar familie niet op gerekend….

Review van Da Bounce Urban Film Festival
Deze film hebben we al een tijdje in het vizier. We hebben wat moeten touwtrekken met andere film festivals, but we got it!
Alle acteurs zijn hilarisch en zetten het verhaal goed neer. In deze film zie je Mike Epps op zn best in zijn briljante rol als oom van de hoofdpersoon. Alleen zijn blik is al genoeg om over de grond te rollen van het lachen.


KINGS

Met Halle Berry (MONSTERS BALL) en Daniel Craig (JAMES BOND reeks)
Los Angeles, 1992. De spanningen lopen hoog op omdat de agenten die taxichauffeur Rodney King hebben afgetuigd voor de rechter moeten verschijnen. Millie voelt de druk in de omgeving, de manier waarop mensen met elkaar omgaan. Ze kan het niet helemaal goed vinden met haar buurman Obie, de enige witte man die in de buurt woont. De twee veranderen echter in onwaarschijnlijke bondgenoten wanneer de agenten worden vrijgesproken en er overal rellen uitbreken…..

Review van Da Bounce Urban Film Festival
Een top film met top acteurs. Daniel Craig en Halle Berry spelen de sterren van de hemel in deze film die zich afspeelt ten tijde van de LA Riots in 1992. Het samenspel van deze twee acteurs is mooi om te zien. Voor Bond fans zal het wel even schakelen zijn om James Bond (Daniel Craig) te zien in deze rol.
In de 5 jaar dat Da Bounce Urban Film Festival bestaat, zien we regelmatig films voorbij komen die zich afspelen in deze iconische periode. Vorig jaar vertoonden we bijvoorbeeld de film GOOK. Een film over een bijzondere vriendschap die tijdens de LA Riots ontstaat tussen een zwart meisje en een Koreaanse jongen.


BREAKING IN

Een gruwelijk spannende thriller met niemand minder dan Gabrielle Union

Nadat haar vader overlijdt, gaat een Shaun (Gabrielle Union) met haar kids naar haar ouderlijk huis om op te ruimen. In het huis komt ze erachter dat haar vader veel geheimen had. Net op het moment dat Shaun even buiten is, wordt er ingebroken. Haar wereld staat in één klap op z’n kop, want haar kinderen zijn nog binnen en worden gegijzeld.

Review van Da Bounce Urban Film Festival

Bij deze film zit je gegarandeerd op het puntje van je stoel! Gabrielle Union is “a mother you don’t want to mess with”.
Gabrielle Union zien we al jaren op het witte doek in films als BRING IT ON, DELIVER US FROM EVA en BAD BOYS II. Tegenwoordig kennen we haar vooral als de pittige Mary Jane in de hitserie BEING MARY JANE. Het maaktniet uit wat ze doet…deze beauty spat altijd van het scherm!


UNITED SKATES OF AMERIKA

Wanneer de laatste Amerikaanse rolschaatsbanen van Amerika worden bedreigd met sluiting, vecht de rollerskate community met man en macht om deze underground subcultuur te redden. Deze cultuur is generaties lang onontdekt gebleven door de mainstream culturen, maar toch heeft geleid tot enkele van ‘s werelds grootste muzikale sterren.

Review van Da Bounce Urban Film Festival

We zijn echt heel blij dat de makers van deze documentaire ervoor hebben gekozen deze film bij Da Bounce UrbanFilm Festival te vertonen. Het is namelijk een zeer populaire film in het festival circuit en dat kan het krijgen van een film nog wel eens lastig maken. Wat het extra bijzonder maakt is dat onze collega Dolly Turner heeft meegewerkt aan de film. Daarnaast is niemand minder dan John Legend ook nog één van de producers. Hoe fantastisch is dat!


www.dbuff.nl
Lezers van AK magazine krijgen €5 korting per dagkaart met de code die in het magazine staat.
Zij betalen €30 ipv €35

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Fout: geen berichten gevonden.

CONTACT

O1 GROUP Media
Glashaven 50
3011 XK Rotterdam
info@akmagazine.nl

Copyright © 2017-2019 +597 Alakondre magazine. Alle rechten voorbehouden