De Knuffelvoetbalvader die geen kleur voelt. – Willem van Hanegem

Teveel mensen hangen de foutieve gedachte aan dat aaibaarheid, of met een duurder woord aimable gedrag, een Gods geschenk is wat is weggelegd voor de lucky few. Voor de knappe mensen, door en door sociaal gedrevenen of de verschrikkelijk getalenteerde individuen. Het is een misconceptie waar men gemakkelijk aan ten prooi valt. De werkelijkheid is echter dat het een beheersbaar en stuurbaar mechanisme is in de mens, wat in iedereen huisvest; gewoon een kwestie van emotionele intelligentie.

Wie de column van Willem van Hanegem op maandagmorgen in het Algemeen Dagblad leest, krijgt al snel de indruk dat het een knorrige en wellicht rancuneuze ietwat oude voetbalheld is die in zijn nadagen vooral schopt. Of mept. Want Willem golft graag. Wie de commentator Willem van Hanegem achter de betaalde voetbalzenders volgt, ziet wellicht een man met veel voetbalkennis maar altijd een negatieve of ieder geval weinig enthousiaste kijk op het voetbal heden ten dage. Wanneer je echter de mensen vraagt die met Willem in de voetballerij hebben gewerkt; hebben, want Willem is niet meer actief op en rond de velden, krijg je het beeld van iemand die een positieve en bijna onuitwisbare indruk achterlaat. Dat is toch apart dat ‘de Kromme’ dit doet met mensen.

Al doende de interviews rondom de lancering van de AKSA Awards, liep één niet Surinaams-Nederlandse naam als een rode draad door elk interview heen. Alle oud-voetballers hadden wat met Willem van Hanegem. En volgens hen, Willem ook met hun. Een blanke man die op zoveel donkere voetballers een indruk maakt van vaderlijke warmte en vooral sociaal-emotionele binding creëert die de spelers dwingt het maximale uit zichzelf te halen. Dan was aanleiding, om in voetbaltermen te blijven, een één-tweetje, om eens een kop koffie te drinken met deze knuffelvoetbalvader.

Dit artikel kunt u volledig lezen met een online abonnement.
Login als u al een online abonnement hebt. Zo niet, schaf dan een online abonnement aan.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Fout: geen berichten gevonden.

CONTACT

O1 GROUP Media
Glashaven 50
3011 XK Rotterdam
info@akmagazine.nl

Copyright © 2017-2019 +597 Alakondre magazine. Alle rechten voorbehouden