De rechtse discussie
Robert Jensen

Toen wij in 2016 met Alakondre Magazine begonnen, wilden we de gevestigde media en mensen die affiniteit hebben met Suriname met elkaar in contact brengen. Meer zichtbaarheid van de zwarte gemeenschap in sterke, positieve, eigenzinnige en inspirerende verhalen. Altijd vanuit het standpunt dat er verbinding wordt gezocht. Toen Robert Jensen in 2018 op tv terugkeerde met zijn wekelijkse talkshow, wilde hij een “ander geluid” laten horen. Omdat de belangrijkste issues volgens hem tegenwoordig te eenzijdig (lees: te ‘links’) worden belicht. Met elke gast, hoe controversieel ook, open en eerlijk in gesprek gaan en pittige en scherpe discussies niet schuwen.

Inmiddels hebben o.a. Geert Wilders, Thierry Baudet en Steven Brunswijk bij Jensen op de bank gezeten. Dit leverde een rechts en populistisch geluid op. Vooral in het interview met Brunswijk, waarin het altijd beladen en moeilijk bespreekbare onderwerp racisme ter sprake kwam, toonde de presentator zich een groot moederlandsliefhebber. Enkele van zijn uitspraken hebben mensen uit vooral de zwarte gemeenschap in Nederland er zelfs toe aangezet om hem op social media een racist te noemen.

Bij Alakondre Magazine doen wij niet aan racisme of slachtofferrol. Daarom wilden wij graag met Robert Jensen hi erover in gesprek. Enerzijds om erachter te komen hoe hij er écht over denkt. Is hij een racíst? Is hij réchts? Of is hij rasécht? Voor sommigen is hij één van de meest harde personen in de media. Wij wilden dus ook weten hoe dát nou zit. Anderzijds vinden wij álles onnodig veel harder worden, tot demonisering aan toe. Daarom met Jensen een goed gesprek over racisme, maar dan wel vanuit het zoeken van verbinding. Niet alleen vanuit ‘zwart’ of ‘wit’ standpunt, maar juist ook vanuit Néderlands standpunt. Omdat er niet alleen wítte Nederlanders zijn.

Dit artikel kunt u volledig lezen met een online abonnement.

Login als u al een online abonnement hebt. Zo niet, schaf dan een online abonnement aan.

Of lees het artikel verder in het blad. Bestel editie #11


Fotografie: Andreas Shönke

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot

Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

Please visit this page to troubleshoot.

CONTACT

O1 GROUP Media
Glashaven 50
3011 XK Rotterdam
info@akmagazine.nl

Copyright © 2017-2019 +597 Alakondre magazine. Alle rechten voorbehouden