De zoektocht naar de zin van mijn leven  begint bij identiteit

De zoektocht naar de zin van mijn leven begint bij identiteit

Waar kom jij eigenlijk vandaan? Die vraag heb je vast wel eens gehad. Ik vraag me dan altijd af wat iemand precies wil weten. Wil je weten waar ik net vandaan kom? Waar ik woon? Waar ik geboren ben? Waar mijn ouders geboren zijn? Een vraag die ik in ieder geval altijd lastig te beantwoorden vind. Vroeger antwoordde ik standaard met ‘Suriname’. Maar daar ben ik van terug gekomen want daar zijn de Surinamers het zelf totaal niet mee eens.

Dit artikel kunt u volledig lezen met een online abonnement.

Login als u al een online abonnement hebt. Zo niet, schaf dan een online abonnement aan.

Of lees het artikel verder in het blad. Bestel editie #10

Voelde het woord ‘kaffrie’ pijnlijker dan het woord ‘koelie’.

Fotografie: Riccardo Kovacic