Gerard Wijngaarden – Voor mij is RTV7 al een groot succes

Gerard ‘Red’ Wijngaarden, founder RTV7. De 1ste zwarte tv-zender van Nederland.

We bereiken 6 miljoen huiskamers via kanaal 75 (Ziggo) en kanaal 93 (KPN) en richten ons op mensen die roots hebben op Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint-Maarten, Saba, Sint-Eustatius en in Suriname. RTV-7 zendt dus programma’s uit over het Caraïbisch gebied, vol met informatie, educatie en entertainment.

De mediabranche is voor een zwart tv-station wél heel moeilijk. Adverteren op een zwarte zender vindt men lastig, we merken dat veel adverteerders er vaak geen associatie of relatie mee willen. RTV-7 draait echter op advertenties, dus dat is wel onze bottleneck. Maar ik geef niet op. Nooit! Bij de NPO ontvangen ze wel subsidies, maar daar heb je weer een baas boven je zitten die de uiteindelijke beslissingen neemt. En ik wil zélf kunnen sturen, zélf kapitein op het schip zijn. Er is ook niemand waar we het kunstje van kunnen afkijken. Humberto Tan, hoor ik je zeggen. Na Sonja Barend vind ik hem één van de beste, maar ook híj moet zich aan de regels van RTL houden.

Dit artikel kunt u volledig lezen met een online abonnement.
Login als u al een online abonnement hebt. Zo niet, schaf dan een online abonnement aan.Of lees het artikel verder in het blad. Bestel editie #6

Fotografie: Germaine Halfhuid

“The media is the most powerful entity on earth.
They have the power to make the innocent guilty
and to make the guilty innocent.
And that’s power.
Because they control the mind of the masses.”

Malcolm X

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Fout: geen berichten gevonden.

CONTACT

O1 GROUP Media
Glashaven 50
3011 XK Rotterdam
info@akmagazine.nl

Copyright © 2017-2019 +597 Alakondre magazine. Alle rechten voorbehouden