Howard Komproe

“Goedenavond, meneer. Welkom in ons theater. Mag ik uw kaartje even zien?”
“Natuurlijk, mevrouw. Dit is ‘m.”

“Aaah, u zit op de perstribune. Dat is hier rechts de trap op. Als u boven bent, gaat u links en pakt u de tweede deur rechts, waar het bordje met de letters ́PT ́ boven hangt. U kunt echter eerst in de lobby terecht voor een hapje endrankje. Fijne voorstelling!”

Ik loop verder de al stampvolle lobby in en proef de gezelligheid meteen. Uitgelaten, vrolijke mensen, de geur van kip-kerrie en de tonen van dansvloerkraker ‘Take Your Time (Do It Right)’ van S.O.S. Band vullen de ruimte

Jaaaa, jóu had ik hier natuurlijk wel verwacht. Fa , brada?”

Ik draai me om en kijk midden in de brede lach van een goede vriend van me. Een hartelijke begroeting en knuffel volgen.

“Ma-natúúú, mi mattie,” antwoord ik. “De nieuwe voorstelling van Howard Komproe! Die kan ik toch niet missen?”

“Kil, ik heb ze allemaal gezien!” roept hij enthousiast. “Van ‘Luister, Loekoe, Yere, Kijk!’ tot ‘Grijs’. Ik volg die man al vanaf het prille begin. Hij is zó veelzijdig. Stand up comedian, cabaretier, acteur, radiomaker, presentator, talkshowhost, ambassadeur, trouwambtenaar, dj… Wist je dat hij ook die leeuw was in die reclamespotjes van de Postbank, jaren geleden? En wist jedat hij vaak door Nederlandse ambassades in het buitenlandwordt gevraagd om gigs te doen voor hun expats? Zo is hij o.a. al in Jakarta, Singapore, Shanghai, Hong Kong, Bangkok, Dubai, Nigeria en Ghana geweest voor shows! Ik heb ook alles van Caribbean Combo en z’n ‘Kom Proeven’-vlogs gezien. Howard kiert me altijd, vriend! Kom, laten we even een dringie scoren. En een broodje kip-kerrie of cha siew of zo. Met extra sambal”.

Dit artikel kunt u volledig lezen met een online abonnement.

Login als u al een online abonnement hebt. Zo niet, schaf dan een online abonnement aan.

Of lees het artikel verder in het blad. Bestel editie #9

Howard Komproe is met ‘Life On Stage’ o.a. te zien op 26 oktober in het Rotterdamse Theater Zuidplein, op 2 november in Diligentia in zijn geboortestad Den Haag en op 5 november in het DeLaMar Theater in zijn woonplaats in Amsterdam. KOM(edie) gezellig PROEven!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot

Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

Please visit this page to troubleshoot.

CONTACT

O1 GROUP Media
Glashaven 50
3011 XK Rotterdam
info@akmagazine.nl

Copyright © 2017-2019 +597 Alakondre magazine. Alle rechten voorbehouden