Ian van der Kooye & Guilly Koster – Terug op het oude nest

Lach, lees, huil of huiver. En bovenal: laat je inspireren.

Vol trots presenteert AK-Magazine de duo-column van Ian van der Kooye en Guilly Koster. Vanaf deze editie kruisen deze bekende opiniemakers uit de Surinaamse gemeenschap regelmatig de degens in AK-Magazine. Guilly komt uit de wereld van de media. Ian komt uit de wereld van de politiek. Ze vertegenwoordigen 2 verschillende generaties, kijken vaak anders naar de wereld en nemen zelden een blad voor de mond. Soms provocerend, soms humoristisch, soms ongenuanceerd maar altijd op een manier die je doet denken over je eigen opvattingen.

(1972) is strategisch consultant en interim-manager. Hij is geboren in Wageningen, Suriname en getogen in de Amsterdamse Bijlmermeer. Van jongs af aan heeft hij al een grote mond die hij meestal opzet om de wereld een beetje beter te maken. Hij heeft verschillende studies gedaan, waaronder Psychologie, Coaching en Organisatiekunde. De afgelopen jaren is hij zowel nationaal als internationaal politiek actief geweest. In 2016 richtte hij met Sylvana Simons de politieke partij Artikel 1 (nu BIJ1) op. Ian geeft graag gevraagd en ongevraagd zijn mening. Vaak met humor. Niet altijd.

IAN VAN DER KOOYE

Lieve Oom Guilly

Fa wakka?

Ik dook laatst in het familiearchief en kwam wat foto’s van je tegen. In 1988 presenteerde je al de eerste zwarte talkshow op de Nederlandse televisie samen met Ivette Forster. Dat is nu 30 jaar geleden. “Bij Lobith” heette het, want in Suriname leerden we dat ‘bij Lobith’ de Rijn ‘ons land’ binnen stroomt. Dat het #fakenews was beseften jij en Ivette toen waarschijnlijk al. Je wees met de titel op de absurditeit van dit fakenews avant-la-lettre. De Rijn stroomt namelijk bij Spijk Nederland binnen en niet bij Lobith.

Dit artikel kunt u volledig lezen met een online abonnement.
Login als u al een online abonnement hebt. Zo niet, schaf dan een online abonnement aan.Lees het artikel verder in het blad. Bestel editie #6


Fotografie: Germaine Halfhuid

Guilly Koster (1955) is een Nederlands-Surinaamse televisiepresentator, documentairemaker en theaterproducent. Koster emigreerde in 1962 met zijn ouders naar Nederland. Het gezin vestigde zich in Amsterdam waar hij opgroeide in de roerige jaren zestig waarin Amsterdam de hoofdstad van de bewegende wereld werd genoemd. Koster wordt in 1987 de nestor van ‘zwarte televisie programma’s in Nederland’ omdat hij samen met Ivette Forster het VPRO televisieprogramma ‘Bij Lobith’ bedenkt en presenteert. Momenteel staat Guilly aan het hoofd van het nieuwe mediakanaal HOPZ en maakt hij de bekende #FokJou vlogs.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Fout: geen berichten gevonden.

CONTACT

O1 GROUP Media
Glashaven 50
3011 XK Rotterdam
info@akmagazine.nl

Copyright © 2017-2019 +597 Alakondre magazine. Alle rechten voorbehouden