Jetty Mathurin – Pangi Estafette

Wie haar op een doordeweekse dag door Amsterdam op straat ziet lopen met haar geruite boodschappenkarretje en haar zilvergrijze jongenskop, ziet een Kankan Sranan Uma. Dat laat zich het beste vertalen als: een trotse Afro Surinaamse vrouw. Zo eentje waaraan je voelt: ‘hier moet ik geen grappen mee maken!’. Haar volledige naam is Hariëtte Marie Mathurin en ze voelt aan als de zus van je vader. Je ‘Taaante’ dus.

 

Haar achternaam wordt op zijn Frans uitgesproken: ‘Mathurin’ als in het romige Franse kaasje: Paturain. Voor de buitenstaander klinkt het bijna adellijk. ‘Maar in Suriname zeggen ze gewoon Maturin, Ze denken dan dat het een Javaanse naam is!’ schatert de diva. ‘Mijn achternaam komt van de Franse tak van mijn familie. Mijn grootmoeder van vaders kant  komt van St. Lucia. Het verhaal wil dat zij naar St. Laurent, Frans Guyana  emigreerde. Daar werd mijn vader geboren. Er was niemand bij de bevalling. Dat heeft ze helemaal alleen gedaan in het bos. De navelstreng heeft ze met haar tanden doorgebeten! Ik kom uit een sterk geslacht!’. En dat mag gezegd worden.

Dit artikel kunt u volledig lezen met een online abonnement.
Login als u al een online abonnement hebt. Zo niet, schaf dan een online abonnement aan.Of lees het artikel verder in het blad. Bestel editie #6

Fotografie: Germaine Halfhuid
Make-Up: Viola Teshura Styling
Kleding: Irene Hin (Lady Africa)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Fout: geen berichten gevonden.

CONTACT

O1 GROUP Media
Glashaven 50
3011 XK Rotterdam
info@akmagazine.nl

Copyright © 2017-2019 +597 Alakondre magazine. Alle rechten voorbehouden