Nieuw

Welkom bij Alakondre Magazine.

2019. Nieuw jaar, nieuwe rondes, nieuwe kansen. Allereerst wens ik u, ook namens de gehele redactie van hét magazine voor kleurrijk Nederland, een zeer gelukkig, voorspoedig, gezond en liefdevol Nieuwjaar toe. Moge al uw (nieuwe) doelen, wensen en verwachtingen maar in het kwadraat uitkomen in 2019. Alweer een nieuw jaar. Voor velen dé reden om aan (nieuwe) goede voornemens te beginnen. Afvallen (van de tijdens de feestdagen aangekomen extra kilo’s), stoppen met roken, meer bewegen en sporten, gezonder leven, u kent het wel. Of een beetje liever voor elkaar zijn. Of elkaar vaker persoonlijk opzoeken, in plaats van enkel contact te onderhouden via FB, Insta en WhatsApp en het sturen van Snaps en GIF’s.

Tot welke datum mag je elkaar nog ‘een gelukkig nieuwjaar’ wensen? Tot de derde dag in het nieuwe jaar? Tot Driekoningen (6 januari), de dag waarop ik zelf doorgaans de kerstboom weer uit de woonkamer haal? Of uiterlijk tot 15 januari? Iets met ‘collega’s die na de jaarwisseling vrij zijn en die je dus pas na één of twee weken in het nieuwe jaar weer op de werkvloer ziet zodat ook zíj je ‘beste wensen’ nog in ontvangst kunnen nemen.’ Welnu… deze editie ligt pas ruim ná 15 januari 2019 in uw handen. Maar tóch… in dít geval vind ik dat het nog wel mag. Dus nogmaals, bij deze en alsnog… ik wens u allen een heel Gelukkig Nieuwjaar.

Niet alleen het jaar is nieuw. Tussen de 9e en deze 10e editie van Alakondre Magazine waren er veel nieuwe ontwikkelingen. Zo is onze redactie verhuisd naar een andere, veel grotere ruimte. We hebben een nieuw logo, zie de cover. We zitten midden in het proces om Alakondre, naast online en offline, straks ook via een voor ons nieuw medium te verspreiden; digitale televisie. Binnenkort ziet u onze tv-programma’s vanuit onze eigen, nieuwe tv-studio, op het nieuwe Alakondre TV dat zal gaan uitzenden op Ziggo (kanaal 75)en KPN (kanaal 93) i.s.m. RTV-7. U leest op dit moment ook het voorwoord van een ‘nieuwe’ hoofdredacteur. En na de 9 edities, die samen de series ‘LOBI’ en ‘BRASA’ vormen, start AK met de 10e een nieuwe serie: ‘KRAKTI’. Met onderwerpen die ook voor ons nieuw zijn, zoals ‘Diversity & Politics.’ In deze editie komt u onder meer een openhartig interview tegen met visionair Luc Smits. De Rotterdamse vastgoedmagnaat en projectontwikkelaar die oud-voetballer van Sparta Rotterdam en tegenwoordig Glory-kickbokskampioen Luis Tavares begeleidt vertelt o.a. over zijn speciale band met Suriname. En over oud-voetballers gesproken, u komt ook Brian Tevreden tegen. De Amsterdammer die zich van voetballer en jeugdtrainer bij Ajax in korte tijd ontwikkelde tot technisch directeur van een Engelse profclub en nu algemeen directeur is van een profclub in België. Op z’n 37e! En wat te denken van de omstreden politicus die de cover siert? Ook hém en nog veel meer komt u tegen in dit magazine!

2018 is in veel opzichten een mooi, druk en bewogen jaar geweest. We hebben ontzettend gave dingen mogen doen. Onze uitgeverij heeft o.a. de geweldige boeken ‘Surinaamse Leeuwen’ en ‘A World of Art by Marlon Groenhart’ op de markt gebracht. En in 2019 zult u nog veel meer gave dingen van ons gaan zien en horen. Zoals aangekondigd komen er waanzinnige tv-producties aan en op 22 februari a.s. (de geboortedag van Surinaams schrijver, nationalist en verzetsstrijder Anton de Kom) organiseren wij het Congres Zelfreflectie Surinamers. Tijdens die bijeenkomst bouwen wij met ‘spiegeling’ en zelfreflectie verder aan nog meer eenheid binnen de Surinaamse gemeenschap. Want het moge duidelijk zijn dat Alakondre Magazine daarvoor staat; eenheid en verbinding. Dát is níet nieuw.

Heel veel leesplezier! Sosolobi

Jermain Noslin

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Fout: geen berichten gevonden.

CONTACT

O1 GROUP Media
Glashaven 50
3011 XK Rotterdam
info@akmagazine.nl

Copyright © 2017-2019 +597 Alakondre magazine. Alle rechten voorbehouden