Rodney Glunder – I am somebody

Hij is een 24 jaren professioneel kickboxer en MMA vechter op het hoogste niveau (meervoudig, Europees- en wereldkampioen in de periode 1997 – 2009).

Ik ben 42 jaar oud en heb 24 jaar als in de vechtsport achter de rug. Momenteel werk ik vooral als acteur en wil ik allerlei mensen, jong en oud, motiveren om hun doelen te behalen in het leven.

Mijn jeugd speelde zich af in de Bijlmer. Mijn moeder overleed tijdens mijn twaalfde levensjaar en dat zorgde mede voor een moeilijke jeugd. In die tijd had ik een grote interesse in comics (superhelden) waarbij ik nogal kon wegdromen. Die interesse heb ik trouwens nog steeds. Achteraf gezien denk ik dat het wel een rol heeft gespeeld bij het verwerken van het verlies. Als tiener kwam ik in aanraking met criminaliteit met als gevolg een verblijf in de jeugd-gevangenis ’t Nieuwe Lloyd, achter het AMC-ziekenhuis. Daar ben ik na gaan denken over mijn leven en wat ik er mee aan moest: verder zo op deze manier, of serieus aan de slag gaan.

Na mijn detentie ben ik een vriend tegen gekomen die me meesleepte naar een sportschool, Mens Sana, bij de Amsterdamse Poort. Sporten werd het keerpunt in mijn leven. Er kwam structuur in mijn leven en ik begon grip op mijn leven te krijgen. Middels de vechtsport kon ik doelen gaan stellen die ik dankzij talent en doorzettingsvermogen ook heb kunnen halen.

Dit artikel kunt u volledig lezen met een online abonnement.
Login als u al een online abonnement hebt. Zo niet, schaf dan een online abonnement aan.

Of lees het artikel verder in het blad. Bestel editie #6

Fotografie: Germaine Halfhuid

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Fout: geen berichten gevonden.

CONTACT

O1 GROUP Media
Glashaven 50
3011 XK Rotterdam
info@akmagazine.nl

Copyright © 2017-2019 +597 Alakondre magazine. Alle rechten voorbehouden