Rodney Leysner – Producent van inspiratie!

Hij is een ondernemer pur sang, een creatieve ondernemer. Rodney Leysner (44), geboren in Zorg en Hoop (Paramaribo) en getogen in Bos en Lommer (Amsterdam-West) is echter ook en misschien wel vooral iemand die anderen inspireert. Zijn CV leest als een jongensboek en wat hem siert is dat hij niet alleen over de successen praat maar even eerlijk en openhartig over de tijden dat het tegen zit. Zonder dalen immers geen pieken. Dat weet de in 2015 verkozen tot meest succesvolle ondernemer van het jaar als geen ander.

Eigenlijk begon het allemaal met afgewezen worden. Op zijn 12e meldde Rodney zich al bij een wijkkantoor van De Telegraaf/Nieuws van de dag. Zo’n krantenwijkje dat leek hem wel wat. Hij werd vriendelijk maar beleefd bedankt en kreeg het advies om het een paar jaar later nog eens te proberen. Dat zinde hem niet en aangezien er nogal wat ondernemers in zijn familie zaten probeerde hij het op zijn 13e bij verschillende ooms die een eigen onderneming hadden. De een na de andere wees hem echter af, werken daar was hij toch echt nog een beetje te jong voor. Op dat moment werd de kiem gelegd voor het eigen ondernemerschap. Rodney bedacht dan zelf maar een bedrijf te beginnen, een mobiele laundry service. Geïnspireerd door zijn moeder die bij een bank werkte bracht hij met een nauwkeurige precisie en behulp van een stadskaart en prikkertjes alle stomerijen van Amsterdam in kaart met het idee om de kleding van medewerkers van bankfilialen daar te laten reinigen. Van uitvoering kwam het nooit, moeders vond de ambitie van zoonlief en vooral de schaal van het project iets te grootschalig, maar het idee van een eigen bedrijf was gelegd en zou niet meer verdwijnen.

Kan jij je voorstellen dat mensen jou “vreemd” vinden?

“Dat kan ik mij goed voorstellen. Ik denk dat “anders denkenden” altijd wel wat vreemd zijn. Het is vrij lastig om mij in een specifiek hokje te plaatsen. Als daar ook nog eens een keer bijkomt kijken dat er niet echt een “rode draad” te zien is in alles wat ik allemaal gedaan heb en nog steeds doe dan kan ik mezelf goed voorstellen dat mensen het niet helemaal begrijpen.”

Dit artikel kunt u volledig lezen met een online abonnement.
Login als u al een online abonnement hebt. Zo niet, schaf dan een online abonnement aan.Of Lees het artikel verder in het blad. Bestel editie #6


Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Fout: geen berichten gevonden.

CONTACT

O1 GROUP Media
Glashaven 50
3011 XK Rotterdam
info@akmagazine.nl

Copyright © 2017-2019 +597 Alakondre magazine. Alle rechten voorbehouden