Setish Bindraban – The Magician

Wat is er nou mooier dan iets te doen waar je goed in bent en waar je van houdt?

“Bij aankomst in Nederland zijn we meteen in Den Helder gaan wonen. Daarna verhuisden wij naar de Bijlmermeer in Amsterdam Zuid Oost waar ik ook mijn studie voortzette op het Augustinus College.”

 

“Vanaf mijn 10de jaar was ik al enorm geïnteresseerd in muziek, mijn vader was trompettist en mijn moeder was zangeres. Met mijn 11de jaar speelde ik al in luistershows en verschillende bands, met mijn 14de jaar speelde ik naast mijn studie aan het Hilversums conservatorium waar ik jazz studeerde al in top Surinaamse orkesten als Funmasters, Jongoe Bala en Yakki Famiri. Op het conservatorium leerde ik veel over muziektheorie en werd er hard gewerkt aan mijn trompet skills en algemene muziekkennis. Hoewel ik zelf breed georienteerd ben wat muziek betreft, heb ik toch stiekem altijd een voorliefde gehad voor Surinaams muziek. In de Surinaamse muziek vind men vaak verschillende muziek invloeden terug van de diverse bevolkingsgroepen die ons mooi land als Suriname rijk is. Op 22 jarige leeftijd kreeg ik een fantastische aanbieding te mogen spelen met de in Europa op tour zijnde Dominicaanse merengue band “ Nueva Manzana” waar ik daarna jarenlang mee heb gespeeld en vaak het podium heb mogen delen met bekende orkesten als Juan Luis Guerra , Las Chicas del Can, Celia Cruz, Oscar D’leon en veel meer.”

Dit artikel kunt u volledig lezen met een online abonnement.
Login als u al een online abonnement hebt. Zo niet, schaf dan een online abonnement aan.
Of lees het artikel verder in het blad. Bestel editie #7

Fotografie: Germaine Halfhuid

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Fout: geen berichten gevonden.

CONTACT

O1 GROUP Media
Glashaven 50
3011 XK Rotterdam
info@akmagazine.nl

Copyright © 2017-2019 +597 Alakondre magazine. Alle rechten voorbehouden