Simone Weimans

Sinds 2011 is Simone Weimans te zien bij het NOS Journaal. Daarnaast presenteert zij ook het nieuws in Nieuwsuur en sinds 1 november kunnen wij haar elke vrijdag horen op Radio 1 bij ‘NOS Met het oog op morgen’. Maak kennis met de populaire Miss Weimans. “Ik denk dat mijn moeder heel trots op mij is.”

Het waren de zestiger jaren waarin de start van de Surinaamse immigratie naar Nederland zich voltrok, aan de keuze om het tropische Suriname te verlaten lag de hoop op een beter toekomstperspectief ten grondslag. De wederopbouw in Nederland verliep voorspoedig en de werkgelegenheid steeg, waardoor de verleiding groter werd om Switi Sranan in te ruilen voor de Hollandse polder. Dit gold tevens voor de ouders van Simone Weimans, die elkaar in Nederland ontmoetten en zich in Rotterdam vestigden, waar later Simone en haar zus (de bekende modeontwerpster Marga Weimans) werden geboren en opgroeiden. Als jong meisje werd Simone gestimuleerd haar dromen na te streven, iets dat conform haar karakter een vanzelfsprekendheid bleek. “Radio is altijd al mijn grote liefde geweest. Ik ben echt een groot podcast fanaat, waardoor ik verschillende radioprogramma’s beluister. Je merkt dan echt dat radio zo’n bijzonder medium is waarmee je zoveel kanten op kunt. ik weet nog dat ik een jaar of tien was toen we via school in contact kwamen met iemand die voor de Vara het kinderradioprogramma De Schuurpapier maakte. Elke week werden er dan drie kinderen uitgekozen die radio mochten maken. Zo maakten wij bijvoorbeeld een reportage over de demonstratie tegen de paus in Utrecht in de jaren tachtig.”

Dit artikel kunt u volledig lezen met een online abonnement.
Login als u al een online abonnement hebt. Zo niet, schaf dan een online abonnement aan.Of lees het artikel verder in het blad. Bestel editie #5

Visagie: Isabelle Werneke (KOPPIG)

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Fout: geen berichten gevonden.

CONTACT

O1 GROUP Media
Glashaven 50
3011 XK Rotterdam
info@akmagazine.nl

Copyright © 2017-2019 +597 Alakondre magazine. Alle rechten voorbehouden