Tracy Twinkie Bryd

Artiest, Regisseur, Producent, Casting Director

Hoe ben je één van de top 3 zwarte casting directors in Hollywood geworden? Kan je omschrijven hoe je wanneer je bent begonnen en hoe jij je hebt ontwikkeld?
“Goede vraag en dank je voor de erkenning. Eerlijk gezegd; ik ben zeer gepassioneerd over mijn vak en ik zo ga ik er ook mee om. Ik ben mijn carriere begonnen in music video’s in de jaren ’90 terwijl ik ook stage liep bij TV en Casting Directors. Ik ben opgegroeid in Brooklyn New York en zag veel tv programma’s als The Brady Bunch, Good Times, A Different World etc. Ik heb altijd de echte namen van de personages uit de show onthouden en mijn moeder vroeg “Waarom?” Mijn antwoord was; ‘omdat ik hun echte namen wil weten wanneer ik ze ontmoet.’ Dus ik heb het altijd voor me gezien en gemanifesteerd om ze te ontmoeten.”

Je hebt gewerkt aan bekende films als SOUTH SIDE WITH YOU, FRUITVALE STATION en SPARKLE. Kun je alstublieft je ervaringen met deze films delen; De mensen die je castte voor deze films werden sterren! Bijvoorbeeld; Vertel ons over Michael B. Jordan. Hoe heb je hem gevonden? Hoe is hij?
“Ik vond het enorm leuk om deze films te casten. Het verhaal van de eerste date van de Obamas is belangrijk voor zwarte mensen om te zien en voor degenen die niet zwart zijn, om te zien. Onze visuals zijn belangrijk. Door onze verhalen te vertellen en tegelijkertijd ons talent te laten zien, verdrijven we mythes die eeuwenlang aan ons zijn gevoerd. Black Love bestaat in onze huizen. We daten – we lachen – we denken diep na. We zijn dol op elkaar. We wisselen gedachten, ideeën en momenten uit. We maken offers voor elkaar en voor onze gezinnen. We zijn volledige WEZENS met complexiteit en facetten en net als een gepolijste diamant… We GLANZEN!
SPARKLE was speciaal voor mij omdat ik het origineel als een meisje zag. Fruitvale Station was Epic vanwege de inhoud. Een jonge man draaide zijn leven om en het werd afgebroken door ANGST en een opeenstapeling van mis-educatie en leugens. De witte gemeenschap wordt gevoed door leugens en angsten. Wat ons werd aangedaan door hun voorouders en wat in de huidige samenleving wordt voortgezet. Dus een jongeman werd gedood omdat hij wel iets verkeerd zou hebben gedaan ?? WAAROM???!!! Ryan Coogler (regisseur BLACK PANTHER) en ik (samen met het productiebedrijf) vertelden het verhaal op het witte doek en ontvingen een staande ovatie in Cannes en een Grand Slam-overwinning op het Sundance Film Festival. Michael B. Jordan sms’te me vanuit Cannes om te zeggen dat ik daar had moeten zijn. Ik was een ENORM deel van deze film en ik zou daar moeten zijn om deze liefde en applaus te krijgen. Ik zal dat nooit vergeten. Michael B. Jordan is een aardige jongeman. Ik ben zo blij hem toen te hebben gecast voor een film die zijn carrière heeft gekatapulteerd. Ik schijn dat veel te doen. Hoe vond ik Michael B.Jordan ?? Ik belde hem. Hij acteert sinds dat hij een kind was. Ik ken zijn werk al jaren. Hij zat ook op in een HBO-serie genaamd The Wire, in een film met de naam CHRONICLE en keerde terug in een tv-show genaamd PARENTHOOD. Hij is vriendelijk, attent, intelligent en gelooft echt in het werken aan je ambacht.”

Het team van Da Bounce Urban Film Festival noemt je “familie”. Hoe ken je het festival?
“Mijn DBUFF-familie is ALLES !!! Ik werd door Dolly Turner (hoofdprogrammeur DBUFF) voorgesteld aan het festival. Het festival had een film nodig die ik castte en ik hielp met introducties. Ik heb ook gedeeld dat ik het festival graag zou willen meemaken als ze ooit iemand nodig zouden hebben om over Casting of Diversity te spreken en Dolly stelde het voor aan Eurydice en Reguillo. Ze zijn een geweldig broer/zus team. Ik werd behandeld met liefde en professionele eerbied. Ik heb een Masterclass gegeven en ben opgeleid in het Amsterdamse filmproces. Het was geweldig.”

Wat vind je van Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF)?
“Ik vind het geweldig en ik kan er niet genoeg positieve woorden over zeggen. Het is een mooi festival. Vol met films, eten, plezier en vriendschap. Er moeten meer mensen aanwezig zijn. Kom en zie jezelf. Kom en zie die Afrikaanse Diaspora in al zijn vormen.”

Vertel ons wat over je Masterclass. Wat is het programma?
“Ahhh. De Masterclass is precies dat … Meesterlijk.
We creëren! Wij steunen! Ik ben op de hoogte van de Amerikaanse markt.
Ik deel, ik beantwoord vragen. Je moet het ervaren om het te geloven.”

Moet je een ervaren acteur zijn om deel te nemen?
“Nee, je hoeft geen ervaren acteur te zijn om deel te nemen. Als je maar gewoon liefde en respect van voor het vak hebt.”

Wat zijn je plannen na Da Bounce Urban Film Festival?
“Mijn bekroonde korte film regiedebuut The Counter: 1960 (werk in uitvoering) werd vertoond op DBUFF. Nu ben ik bezig met het schrijven, produceren en creëren van meer projecten om onze verhalen te laten zien. Ik hoop op een of andere manier een speelfilm te maken met de Surinaamse / Afrikaanse / Nederlandse ervaring erin. Het is een verhaal dat moet worden gedeeld met de wereld!!”

Tell us about your next projects!
“Momenteel lees ik scripts om te zien wat ik vervolgens ga casten, maar ik ga me meer focussen op regie en productie. 2019 zal nog fantastischer zijn dan 2018!!”

Last but not least: waarom moeten mensen naar Da Bounce Urban Film Festival?
“Kom naar DBUFF en zie jezelf. Ondersteun zware filmmakers!! Laten we de wereld veranderen met onze visuals. Films creëren verandering, maken deel uit van die verandering !!! Representation Matters.”

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Fout: geen berichten gevonden.

CONTACT

O1 GROUP Media
Glashaven 50
3011 XK Rotterdam
info@akmagazine.nl

Copyright © 2017-2019 +597 Alakondre magazine. Alle rechten voorbehouden