Verandering als enige constante

Beste lezer,

Eindelijk heeft u dan de 12e editie van Alakondre Magazine in handen. Het duurde even, maar dan héb je ook wat. Er is ook weer veel veranderd. Maar zoals u van ons gewend bent is één ding níet veranderd. Namelijk dat verandering bij ons de enige constante is.

Wij zitten op onze redactie constant in veranderingsprocessen. Zelf doe ik dat altijd in een gedragstoestand die is te vinden in het boek ‘Alice In Wonderland’ van Lewis Carroll: ‘curiouser and curiouser!’ Vrij vertaald: ‘steeds nieuwsgieriger!’ Altijd nieuwe dingen willen zien, horen, doen en ervaren. Dát is niet veranderd.

Wat óók niet is veranderd, is dat het halen van de eindstreep niet het belangrijkst is. Daarná dient zich immers de volgende verandering wel weer aan. Dat de wereld om ons heen snel verandert, zeker met het steeds groeiend aantal aan digitale mogelijkheden, is ook niet veranderd. Evenals de veranderingen en vernieuwingen die wij als mens ondergaan. Wist u dat u elke zes maanden volledig nieuwe nagels hebt? Dat elke 28 dagen uw buitenste huidlaag zich vernieuwt? En dat elke tien jaar de cellen van uw botten zich vernieuwen?

Wat óók niet is veranderd, is onze constante drang om verdeling te veranderen in eenheid. Wie bij Surinamers inzoomt op erfelijke eigenschappen, komt een enorme mengelmoes tegen. Wie die eigenschappen vervolgens vergelijkt, komt weer bij een enorme verwantschap. Dingen die verdeling doen verdwijnen en mensen juist samenbrengen. Neem nou het fundraising event Surinam Airways Fête de la Cuisine waarvoor wij op 2 juni jl. in het bijzijn van vijf Nederlandse chef-koks met SLM naar Suriname vlogen. Een jaarlijks terugkerend benefietevenement van initiatiefneemster Joan Nolet-Pinas waarvan de opbrengsten o.a. ten goede komen aan een fonds waarop gezinnen een beroep kunnen doen bij extra medische kosten voor hun ernstig zieke kind en dat dak- en thuislozen bij elkaar brengt voor een gratis maaltijd. U leest er alles over in deze editie.

En over SLM gesproken… neem nou de vliegramp met vlucht PY 764, op 7 juni 2019 precies dertig jaar geleden. Op 7 juni jl. waren wij aanwezig bij de nationale herdenking op begraafplaats Rusthof aan de Jagernath Lachmonstraat in Paramaribo. Uit respect voor de gebeurtenis die elk mens met Surinaamse wortels, hoe verdeeld en ‘gediasporeerd’ ook, samenbracht. In die gemeenschap kende iederéén wel iemand die een familielid, vriend(in) of kennis verloor. Dat er nog steeds veel over te vertellen is, leest u o.a. in de columns van Guilly Koster en Ian van der Kooye. Tv-presentator Maurice Lede verloor drie familieleden bij die vliegtuigcrash, maakte er de heftig emotionele documentaire ‘Wrakstukken’ over en vertelt daarover in deze editie. En over dat het gemis níet sterft. Of verandert.
Of neem nou Jandino Asporaat, die enorm veelzijdige en zeer succesvolle entertainer die zichzelf steeds opnieuw weet uit te vinden. Als er íemand is waarbij verandering altijd een constante is, is hij het wel. Speciaal voor Alakondre Magazine interviewde ondergetekende hem en gaf de entrepreneur ons exclusief inzicht in de grote uitbreidingen van zijn internationaal ondernemerschap en zijn constructieve inzet voor meer ‘ownership’ binnen de zwarte gemeenschap. Geloof me, die man is bezig met enorme veranderingen.

Weet u nog dat in 1999 het tv-programma Big Brother van start ging op Veronica? Twintig jaar later vraagt uw snapchattende dochter u wie Veronica ís. En hoewel de afgeleide van het al in 1949 door George Orwell geschreven boek ‘1984’, over een dystopische maatschappij die wordt geregeerd door een alles ziend en alles controlerend figuur, zich door haar aankopen in webshops in alle facetten van haar en úw leven heeft genesteld, heeft zij waarschijnlijk nog nooit van ‘Big Brother’ gehoord.

Alles verandert constant. Want over webwinkels gesproken… in 1999 werden die nog gezien als ingewikkeld en onbetrouwbaar. Twintig jaar slimmer gaven Nederlandse consumenten in het eerste kwartaal van 2019 ruim 390 miljoen euro uit bij buitenlandse webshops. En dan alléén die in de Europese Unie. Wat er de komende jaren gaat veranderen, kan ik niet voorspellen. Eén ding zal echter níet veranderen. Namelijk dat het allemaal anders zal worden. Ook Alakondre Magazine. Verandering is namelijk onze enige constante.

Heel veel leesplezier!

Jermain Noslin

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Fout: geen berichten gevonden.

CONTACT

O1 GROUP Media
Glashaven 50
3011 XK Rotterdam
info@akmagazine.nl

Copyright © 2017-2019 +597 Alakondre magazine. Alle rechten voorbehouden