WI NA WAN

Welkom bij Alakondre Magazine,

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat wij, naast het maken van deze editie, ook nog bezig zijn geweest met het maken van een boek. En niet zomaar een boek! ‘Surinaamse Leeuwen’ is een uniek foto- en interviewboek geworden dat de Surinaamse nalatenschap op de Nederlandse en internationale voetbalvelden prachtig in beeld brengt. Het boek telt 244 pagina’s en weegt maar liefst twee en een halve kilo. Het was een enorme uitdaging om ‘Surinaamse Leeuwen’ te mogen maken. Ik heb zelf namelijk echt ‘de ballen verstand’ van voetbal en moest gevoelsmatig maar meegaan met de Über (met de hoofletter Ü!) enthousiaste voetbalfanaten in ons team. Hoe tof vonden wij het om medewerking te krijgen van onder andere Georginio ‘GINI’ Wijnaldum, Guus Hiddink, Eljero Elia, Gerald Vanenburg, Dean Gorré, Henk Fraser en Ulrich van Gobbel, die zelfs ambassadeur van ons boek is. Een boek dat voor meer staat dan voetbal en het Nederlands Elftal alleen. Het vormt ook een verbinding tussen de landen Nederland en Suriname, tussen Suriname en
haar diasporagemeenschap en tussen mensen met een Surinaamse achtergrond of affiniteit onderling. Wij zijn ontzettend trots op ‘Surinaamse Leeuwen’. Om je vast een klein topje van de ijsberg te laten zien, hebben wij het artikel ‘I Dream Of GINI’ uit het boek in deze editie ‘blootgegeven.’ Ben je nieuwsgierig naar méér, check dan www.surinaamseleeuwen.nl. WI NA WAN!

En verder…

Is monogamie ouderwets?
Op pagina 30 vertellen verschillende vrouwen (met man, met of zonder kinderen) van verschillende leeftijden over hun gedachtes betreft monogamie of een open relatie. Vreemdgaan gebeurt stiekem, maar wat als je hierin openlijk met jouw partner over kunt spreken? Bij sommigen gaan hiervan de haren overeind staan. Maar hoeveel mannen en vrouwen inclusief jijzelf of een vriend(in)/familielid zijn weleens bedrogen door een geliefde? Wat als je hierin open kunt zijn? Zoals columniste Maleka Bent Jamaa vertelt is vreemdgaan bij mannen in sommige culturen, of een maîtresse naast de vrouw chique. Maar als een vrouw een affaire heeft is het not done. Een uitspraak van een geïnterviewde dame: ‘’Ik kreeg geen positieve vibes meer van mijn man, maar wel van mijn lover.” Monogamie is een keuze en vooral door veel mensen gewaardeerd. Iedereen heeft hier zijn eigen mening over. Wat is die van jou?

Heel veel leesplezier!
Sosolobi

Peggy

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Fout: geen berichten gevonden.

CONTACT

O1 GROUP Media
Glashaven 50
3011 XK Rotterdam
info@akmagazine.nl

Copyright © 2017-2019 +597 Alakondre magazine. Alle rechten voorbehouden