Wi Na Wan

Wi Na Wan

Welkom bij Alakondre Magazine,

“Hoe ouder ik word, hoe meer ik wil weten wie ‘ik’ ben en wat ik uit mijn leven wil halen. Je herkent het vast wel; dat onderbuik gevoel, ofwel je intuïtie, dat jou allang had aangegeven dat je bij een bepaalde situatie anders had moeten handelen. Om een voorbeeld te noemen; je eerste indruk bij een persoon of het gevoel hebben dat ‘vrienden’ het niet met je menen. En toch blijf je met ze in contact. Ik heb soms totaal geen zin om de deur uit te gaan, maar uit verplichting ga ik dan toch maar naar dat ene feestje. Achteraf denk ik dan: ‘ik had gewoon thuis moeten blijven! Lekker met mijn wijntje op de bank moeten hangen, met wat lekkers op tafel, omdat dát eigenlijk was wat ‘ik’ wilde doen die avond.’ We luisteren niet naar onszelf en niet naar ons lichaam. Mijn lichaam geeft dit regelmatig aan en tóch handel ik er soms niet naar, waardoor ik het mijzelf (en ook mijn naasten) moeilijk maak. Dom en stom natuurlijk! Maar hoe kun je hier nu beter mee om leren gaan. Het antwoord voor mij is rust creëren en prioriteiten stellen.”

‘Ik doe niet aan spiritualiteit’, hoor ik vaak. Men vind dat zweverig. Maar het is onmogelijk om niet aan spiritualiteit te doen. Elk mens is spiritueel. Een tijdje geleden heb ik een cursus mindfulness gevolgd. Heel bijzonder! Mijn gedachten gingen letterlijk alle kanten op. Het kost tijd om dit onder controle te krijgen. Ik heb geleerd één ding tegelijk te doen en van het moment te genieten. Pas wanneer je gedachten stoppen, kan je gevoel echt gaan spreken. Spiritualiteit wordt uiteindelijk een levensstijl. Voor dit nummer heb ik vier prachtige ‘Black Queens’ mogen interviewen (Pagina 34). Zij ondergaan op dit moment, samen met elf andere dames (Black Sisterhood), een prachtig traject; Spiritual Expansion. Tijdens dit traject, wat bestaat uit tien onderdelen, ervaren zij een enorme spirituele groei. Ze ondergaan een heftige reiniging van het lichaam door middel van meerdere ceremonies. Ook krijgen ze te maken met nóg meer acceptatie over de innerlijke ‘ik’ en het in verbinding staan met hun broeders, ‘the Black Kings’.”

Lees nog meer boeiende interviews met onder andere Etchica Voorn. Zij heeft onlangs de Opzij Literatuurprijs 2018 gewonnen met haar debuut ‘Dubbelbloed’ (Pagina 08). Ook wordt oud-bokser Regillio Tuur’s ‘stotterprobleem’, het pestgedrag van mensen eromheen en de reden waarom hij Engels spreekt belicht (Pagina 58). Dit en nog véél meer!

Heel veel leesplezier! Sosolobi

Peggy