Wilma Gillis-Burleson – Ik denk niet in belemmeringen, maar in kansen

Op de Bergsingel in het centrum van Rotterdam spreek ik Wilma Gillis-Burleson. Een Rotterdamse in hart en nieren die al decennia zeer succesvol is in het zakenleven. Wilma was reeds in 1997 Zwarte Zakenvrouw Nederland en heeft aan het hoofd gestaan van verschillende bedrijven. Ze word gezien als een van de meest invloedrijke vrouwen van Rotterdam. Daarnaast heeft ze meerdere commissariaten en toezichthouder functies. Wilma Gillis-Burleson is een dame die heel veel bereikt heeft in haar persoonlijke en zakenlijke leven. Tijdens ons interview vertelt ze open over haar ervaringen en wordt er veel en hartelijk gelachen.

U bent geboren in Suriname. Welke herinneringen heeft u aan uw jeugd?

Nou, dat zijn er niet zoveel. Ik was 6 toen ik in het kader van gezinshereniging door mijn ouders naar Nederland gehaald ben. Wat me nog het meeste bijblijft zijn de geuren van Suriname. Ik ga nog regelmatig terug en de geuren van Suriname herken ik steeds weer en doen me denken aan mijn jeugd.

Na mijn aankomst in Nederland ben ik allereerst in Spangen gaan wonen, dat was toen nog een klassieke volkswijk. Daarna heb ik op verschillende plekken in Rotterdam gewoond. Daar heb ik de meeste herinneringen aan.

Dit artikel kunt u volledig lezen met een online abonnement.
Login als u al een online abonnement hebt. Zo niet, schaf dan een online abonnement aan.
Of lees het artikel verder in het blad. Bestel editie #6

Fotografie: Germaine Halfhuid

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Fout: geen berichten gevonden.

CONTACT

O1 GROUP Media
Glashaven 50
3011 XK Rotterdam
info@akmagazine.nl

Copyright © 2017-2019 +597 Alakondre magazine. Alle rechten voorbehouden