Zwarte PremPraat
Prem Radhakishun

“In eerste instantie wilde ik eigenlijk helemaal niet in Alakondre Magazine. Ik wil namelijk niet dat jullie doelgroep boos wordt omdat ik erin sta. En dat ze vragen waarom jullie zo staan te pronken met die racistische koelie in jullie blad…”

De toon is gezet. We zijn nauwelijks binnen en net live gegaan op Facebook om te vertellen bij wie we op bezoek zijn voor een interview wanneer hij dit roept. Het is zondagavond en laat. Op het Mediapark in Hilversum zijn we zojuist bij de receptie van het NPO-gebouw opgehaald door de presentator van het nachtelijk radioprogramma ‘Zwarte Prietpraat’. “Sorry voor alle beveiliging, hoor,” zegt hij. “Die is behoorlijk aangescherpt nadat de destijds 19-jarige TU-student Tarik Zahzah uit Pijnacker op 29 januari 2015 in een net pak de redactie van het Achtuurjournaal was binnen gedrongen met een neppistool om de uitzending te verstoren. En jullie zijn natuurlijk negers.” Zijn luide schaterlach vult de ruimte. In de lift naar boven komen we terug op zijn drie eerste zinnen. Met pasjes leidt hij ons door diverse grote deuren en wanneer we op de redactie staan van NPO 1 zegt hij: “ik ben ontzettend trots op wie ik ben en op waar ik vandaan kom. Maar aanvankelijk wilde ik toch niet in jullie magazine, omdat ik ontzettend controversieel ben. Ik stá altijd voor vrijheid van meningsuiting, heb een enorm grote bek en zeg dingen waar veel mensen niet blij van worden.

Dit artikel kunt u volledig lezen met een online abonnement.

Login als u al een online abonnement hebt. Zo niet, schaf dan een online abonnement aan.

Of lees het artikel verder in het blad. Bestel editie #11

Fotografie: Andreas Schönke

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot

Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

Please visit this page to troubleshoot.

CONTACT

O1 GROUP Media
Glashaven 50
3011 XK Rotterdam
info@akmagazine.nl

Copyright © 2017-2019 +597 Alakondre magazine. Alle rechten voorbehouden